Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@01:01:53 GMT

نشست همفکری کارگزاری بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۷۲۴۵۵

نشست همفکری کارگزاری بانک‌ها

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ؛ مهندس حمیدرضا معبودی ضمن تاکید بر اهمیت هماهنگی بین کارگزاریهای مختلف گفت: پس از امضای برجام بانکهای خارجی شروطی را برای بانکهای ما لحاظ می کنند که وقتی یک بانک آنها را قبول می کند باقی بانکها نیز مجبور به پذیرش این شروط می شوند؛ بنابراین مساله هماهنگی بین بانکها برای جلوگیری از پذیرش شروط بی مورد به بهانه سالهای تحریم، ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
مدیرامور بین الملل بانک توسعه صادرات خاطر نشان کرد: در مورد قرادادهای فاینانس معمولا بانک مرکزی مدیریت می کند و شروط غیر منطقی را نمی پذیرد اما در مورد روابط کارگزاری به دلیل استقلال و رقابت در فعالیت های بانک های مختلف خصوصی و تجاری، این امکان وجود ندارد که همه کارگزاریها با یک سیاست کاری پیش بروند و ممکن است بخاطر همین رقابتها حاضر به واگذاری امتیاز به طرف مقابل بشوند.البته بانک توسعه صادرات به دلیل ماهیت توسعه ای و حمایتی خود با هیچ بانکی رقابت ندارد اما پیشنهاد ما این است که منافع ملی نیز در این میان در نظر گرفته شود ونباید بابت تعاملات کارگزاری هر امتیازی داد.
 
وی به موضوع بسته تشویقی صادرات پرداخت و گفت: بسته تشویقی صادرات به دلیل اینکه یک موضوع توسعه ای است کمتر در اولویت بانکهای تجاری و خصوصی قرار دارد اما موضوع برای بانک توسعه صادرات از وظایف حاکمیتی محسوب می شود.
 
حمیدرضا معبودی به 47 کشور هدف صادراتی در بسته تشویقی صادراتی اشاره کرد و گفت: ممکن است به هر دلیلی بانک توسعه صادرات در کشورهایی نتواند روابط کارگزاری خود را برقرار کند ازآنجایی که هدف غایی ما توسعه صادرات کشور است در این موقعیت با همفکری و همکاری با سایر بانکهای کشور که روابط بانکی خود را با کشورهای مورد نظر برقرار کرده اند، می توان موانع پیش روی صادرات را برداشت.
 
معبودی تصریح کرد بنا به موضوعات ذکر شده بهتر است بانکهای کشور طی جلساتی از این دست هماهنگی های لازم را در این زمینه داشته باشند.
 
در ادامه مریم خلیلی رئیس اداره روابط بین الملل بانک توسعه صادرات گفت: بانک توسعه صادرات تا امروز توانسته است با 133 بانک خارجی و شعب بانکهای ایرانی خارج از کشور رابطه برقرار کند. در این میان این بانک 38 حساب حساب فعال به ارزهای مختلف و با بیش از 80 روابط کارگزاری فعال داشته و همچنین امکان صدور حواله، برات، ضمانت نامه و گشایش اعتبارات اسنادی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بانک وجود دارد.
 
خلیلی از ارزهای ممکن جهت انجام مبادلات بین‌المللی یورو، ریال عمان، وون کره جنوبی، ین ژاپن، روپیه هندوستان، روبل روسیه، یوان چین و لیر ترکیه را نام برد و گفت: کشورهای طرف روابط کارگزاری شامل کشورهای هدف توسعه روابط بین الملل بانک،کشورهای هدف بسته حمایت از صادرات غیرنفتی هستند که شامل ایتالیا، اسپانیا، آلمان، فرانسه، بلژیک، اتریش، روسیه، ترکیه، چین، ژاپن، کره جنوبی، هند ، عراق و عمان و برخی کشورهای آفریقایی از جمله الجزایر، تونس و اوگاندا، الجزایر، غنا و ... می شوند.
 
وی در ادامه به تشریح بسته حمایت از توسعه صادرات غیرمفتی پرداخت و گفت: بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که به پیشنهاد کارگروه برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیرنفتی) در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده است از سوی معاون اول رییس جمهوری برای اجرا به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
 
خلیلی چالشهای پیش روی کارگزاران برشمرد و گفت: از جمله چالشهای پیش روی توسعه روابط کارگزاری استانداردها و الزامات بین‌المللی و شروط تعیین شده توسط کارگزاران جهت همکاری با بانکهای ایرانی compliance، Fatca و قوانین کمیته بال و استاندارد صورتهای مالی (کفایت سرمایه، NPL، IFRS ) است.
 
به گفته رئیس اداره روابط بین الملل عدم اطمینان کافی بانکها از رعایت قوانین مبارزه با پولشویی و ضد تروریسم (علیرغم خروج موقت از لیست Counter measure) به واسطه تعلیق ایران توسط گروه کاری اقدام مالی (FATF) از دیگر موانع توسعه روابط کارگزاری است.
 
خلیلی رفع نشدن تحریم های اولیه ایالات متحده علیه ایران و احتمال برقراری تحریمهای جدید و همچنین رتبه ریسک اعتباری ایران (نیاز به کاهش بیشترحداقل تا رتبه4) را از دیگر چالشهای بانکهای ایرانی برای توسعه روابط دانست و گفت: بهانه جویی های سیاسی به واسطه تهدیدات آمریکا در مورد برجام موجب عدم تمایل برقراری ارتباطات کارگزاری در برخی از کشورهای هدف نظیر پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقایی شده است. همچنین احتیاط بیشتر بانکهای بزرگ و تردید آنها در برقراری روابط در شرایط فعلی به دلیل Settlement Agreement میان 16 بانک بزرگ اروپایی با OFAC را شاهدیم.
 
خلیلی به موضوعات اخیر مربوط به سوئیفت در اینباره اشاره کرد و گفت: عدم امکان بهره برداری از خدمات شرکتهای با مالکیت آمریکایی (بنکرزآلماناک، انواع کارتهای اعتباری بین المللی ویزا و مستر و ....) و نیز عدم امکان استفاده از پایگاه داده اطلاعات بنک اسکوپ جهت اعتبارسنجی و تعیین سقف بانکهای کارگزار نیز مشکلاتی را برای بانک های ایرانی فراهم آورده است.
 
در ادامه این جلسه نمایندگان بانک های مختلف به تشریح سطح عملکرد کارگزاریهای خود در کشورهای دیگر پرداخته و تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا